Ingredienser
Et bredt udvalg af ingredienser til jeres produktion
Alle ingredienser har en bestemt virkning i slutproduktets kvalitet, smag og / eller tekstur. Ingredienser anvendes både i fødevarer, drikkevarer, pet food, food supplements, pharma samt tekniske produkter, og anvendelsen af hver ingrediens er lige så forskellig, som slutproduktet kan variere.
Vores udvalg af ingredienser dækker forskellige oprindelser, både i forhold til geografi samt konventionel eller økologisk produktion. Der indgår ingredienser, som primært anvendes som fyldstoffer, mens andre ingredienser har værdiskabende og funktionelle egenskaber, der er bærende for en recept. Nogle ingredienser er høstafhængige, mens andre udvindes eller fremstilles hele året.
Sortimentet justeres løbende, så kontakt os, hvis I ikke finder den ingrediens, I søger. Se det komplette udvalg herunder, eller brug menuen til at vælge en bestemt variant.
Ingredienser: Tryghed fra start til slut
Vi stræber efter at give jer en god oplevelse fra den første kontakt til køb af ingredienser. For os er det vigtigt, at I kender købsprocessen, så I ved, hvad I går ind til, og derfor har vi visualiseret den for jer.
Ingredienser: Både konventionel og økologi
Forskellen mellem økologiske og konventionelle ingredienser ligger primært i dyrknings- og forarbejdningsmetoderne. Det handler for eksempel om brugen af syntetiske stoffer og metoder i det traditionelle landbrug, mens økologiske ingredienser fremstilles naturligt uden anvendelse af pesticider, kunstgødning, m.v.. Retningslinjerne for dyrevelfærd og miljøpåvirkning er også forskellige mellem de to fremstillingsmetoder.
Ikke alle ingredienser har en økologisk variant, da det kan være vanskeligt at producere økologisk på grund af eksempelvis et højt skadedyrspres, klimatiske forhold, eller manglende tilgængelighed af økologiske materialer, som skal anvendes i fremstillingen. Findes der ingen økologiske ingredienser, kan Fødevarestyrelsen i visse tilfælde give dispensation til at bruge konventionelle ingredienser i økologiske slutprodukter.
Inspiration til din hverdag og udvikling
Nogle ingredienser er mere unikke
Der er stor forskel på oprindelse, fremstilling og ikke mindst, hvilken funktion ingredienser har i den endelige recept.
Value-ingredienser
Ingredienser, som tilfører væsentlig værdi til et slutprodukt, kaldes for value-ingredienser. Sådanne ingredienser differentierer slutproduktet ved at tilføre en unik kvalitet, anprisningsmulighed eller funktionalitet. Bag value-ingredienser ligger ofte intens udvikling og innovation, som sikrer, at slutproduktets anvendelighed forbedres eller gøres mere attraktiv. Vores partnere udvikler løbende sortimentet for at sikre fremtidens value-ingredienser.
Value-ingredienser findes blandt andet inden for stabilisatorer, stivelser, kulturer, fibre, proteiner og smagsstoffer (flavours).
Commodities
Ingredienser, som er til at udskifte med produkter af samme type, kaldes også for commodities eller standard-ingredienser. Disse ingredienser fungerer ofte som bærestof eller byggesten for mere komplekse ingredienser i en recept og er ofte styret af udbud og efterspørgsel.
Commodities tilfører generelt ikke særskilt værdi til slutproduktet.
Vores forskellige ingredienstyper indeholder flere produkter, men commodities findes blandt andet i salt, mælkepulver, tørret frugt og frø & kerner.
Fem gode råd til receptoptimering
Funktionelle ingredienser
Som navnet fortæller, tilfører funktionelle ingredienser slutproduktet en bestemt funktion. Ofte er det forbedret stabilitet, holdbarhed, viskositet / konsistens eller sundhedsmæssige fordele. Det vil sige, at ud over de grundliggende komponenter såsom smag, tekstur eller ernæring, tilfører funktionelle ingredienser også noget ekstra.
Funktionelle ingredienser findes i mange slutprodukter, fra fødevarer og drikkevarer til pharmaceutiske slutprodukter og dyremad. Forbrugernes stigende interesse for sundhed og velvære skaber øget efterspørgsel, og flere slutprodukter beriges blandt andet med proteiner, fibre, vitaminer, mineraler og antioxidanter.
Men funktionelle ingredienser bruges også til at lette fremstillingen eller opbevaringen. Blandt andet kan man ved at udskifte en mælkepulvervariant til en funktionel mælkepulver sikre, at isen smelter langsommere. Æg kan helt eller delvist erstattes i visse bagerecepter, og det er muligt at forbedre både viskositet, tekstur og sikre temperaturstabilitet ved hjælp af funktionelle ingredienser. Fibre og proteiner kan også tilføjes til bagværk, morgenmadsprodukter, og snackbars for at øge mæthedsfølelse og de sundhedsmæssige fordele.
Anprisning og mærkning
Alle mærkninger har til formål at oplyse forbrugeren om, hvad slutproduktet indeholder. For at opnå retten til at mærke slutproduktet, skal bestemte krav og retningslinjer overholdes, hvilket også gælder for de anvendte ingredienser. Vi rådgiver altid om både receptsammensætning og de ingredienser, som indgår heri.
Plantebaserede ingredienser
Flere forbrugere vælger en plantebaseret kost, hvor de helt eller delvist erstatter animalske produkter. I stedet vælges fibre, proteiner og flerumættede fedtsyrer til, hvilket gør vegetabilske ingredienser et oplagt alternativ til animalske ingredienser.
Fra naturen kommer et væld af ingredienser med rødder i planteuniverset, som alle bidrager med god smag, flot udseende eller masser af fibre.
Flydende ingredienser kan leveres på flere måder
Når det kommer til levering af flydende ingredienser, tilbyder vi fem forskellige emballagetyper:
- Foldbare COMBO-tanke
- IBC-tanke
- Tankbiler
- 25kg dunke
- 10kg dunke
Produkter som kan leveres flydende, er indenfor varegrupperne tilsætningsstoffer, sødemidler og smagsstoffer (flavours).