Tilsætningsstoffer

Vi tilbyder et omfattende sortiment af tilsætningsstoffer, hver med deres eget formål. Tilsætningsstoffer kendes også som hjælpestoffer, og kan bidrage til at forbedre holdbarheden og konsistensen eller tilføje øget sødme, surhed eller blot forstærke smagen. Med et bredt udvalg af varianter er der rig mulighed for at finde det rette tilsætningsstof, der passer til jeres endelige produkt.

 

Vi er klar med hjælp og rådgivning

Har du spørgsmål til produkterne, eller er du interesseret i, om vi kan hjælpe jer videre. Så brug telefonnummeret herunder eller send en e-mail til vores salgsafdeling via formularen herunder.

 +45 7550 8000

Tilsætningsstoffer: Tryghed fra start til slut

Vi stræber efter at give jer en god oplevelse fra den første kontakt til køb af tilsætningsstoffer. For os er det vigtigt, at I kender købsprocessen, så I ved, hvad I går ind til, og derfor har vi visualiseret den for jer.

Tilsætningsstoffer: Det ekstra boost

Tilsætningsstoffer kaldes også hjælpestoffer, og det er med god grund. Uanset om der mangler farve, holdbarhed, konsistens, øget sødme, surhed eller bare forstærket smag, findes der hjælp at hente med tilsætningsstoffer.

Vi har en lang række forskellige tilsætningsstoffer, som hver især bidrager til at optimere den specifikke fødevare. Vi er eksperter og kan finde frem til lige netop den variant eller kombination, der passer til slutproduktet.

Forskellige typer af tilsætningsstoffer

Der findes en lang række forskellige tilsætningsstoffer, som hver især bidrager til at optimere den specifikke fødevare.

 

De kan inddeles i seks grupper.

Farvestoffer

Konsistensmidler

Sødestoffer

Smagsforstærkere

Antioxidanter

Konserveringsmidler

Farverig konsistens med farvestoffer og konsistensmidler

For de fleste fødevarer er farve og konsistens en næsten lige så stor del af brand’et som smagen. For hvad ville vingummibamser være uden farver eller det bløde bid?

Farvestoffer indgår som tilsætningsstof i mange fødevarer, hvor de enten styrker farven eller kompenserer for tab af farve. Ligeledes kan der bruges konsistensmidler der, ligesom stabilisatorer og gelatine, kan medvirke til at skabe en bestemt konsistens.

Konsistensmidler og farvestoffer kan være med til at skabe substans og et mere appetitvækkende look.

Vi har et bredt udvalg af farvestoffer og konsistensmidler, og ved hvordan man skaber det ønskede slutprodukt både i form af konsistens og farve, mens den gode smag bibeholdes. 

Tilsætningsstoffer: Når smagen er vigtigst

For mange fødevarer gælder det, at de primært kendetegnes på deres smag.

 

  • Sødestoffer er stærkt sødende og selv små mængder har stor påvirkning på smagen. Da de anvendes i små mængder, har sødestoffer samtidig ingen eller meget begrænset indflydelse på kalorieindholdet i slutproduktet.
     
  • Smagsforstærkere er skabt til at fremhæve en bestemt smag i et produkt, og er derfor er det oplagte valg til at nå i mål med den smag, som det specifikke produkt karakteriseres ved.  

Vi er eksperter i sødestoffer og smagsforstærkere og assisterer fødevareproducenter med at finde frem til den variant, som frembringer den ønskede smag i slutproduktet.

Hjælper fødevarer med at holde på formerne

For planter, dyr og mennesker er ilt nødvendigt. Dog kan ilt have en negativ effekt på fødevarer. Antioxidanter modarbejder denne påvirkning.

Antioxidanter modvirker blandt andet, at olien bliver harsk, kødet bliver misfarvet og smagsforandringer i ost og vin. Ligeledes fungerer antioxidanter som et surhedsregulerende middel, der kan medvirke til at opretholde den rigtige pH-værdi i slutproduktet. 

Vi har et stort udvalg af tilsætningsstoffer, der regulerer surheden og modvirker oxidering, og vi finder i fællesskab med vores kunder frem til den variant, som komplementerer de øvrige elementer i slutproduktet.

Behold den gode smag i længere tid med tilsætningsstoffer

Tidligere har man saltet, syltet eller røget fødevarer for at forlænge holdbarheden. Dog påvirker disse metoder smagen i nogle fødevarer. I dag er det konserveringsmidler, der løser opgaven.

Konserveringsmidler bevarer smagen og øger fødevarens holdbarhed ved at hæmme væksten af bakterier og svampe i fødevarer. Det giver længere tid til at nyde den gode smag.

Vi er eksperter i holdbarhed, og vi kan derfor assistere til at finde den løsning, som bedst bevarer holdbarheden uden at gå på kompromis med smagen.

Vi er klar med hjælp og rådgivning omkring tilsætningsstoffer

Ring til vores salgsafdeling eller udfyld formularen, så kontakter vi dig.

Martin Jakobsen

Salg- og Marketingdirektør

Tlf. +45 3164 1273