Kulturer

Udforsk vores udvalgte sortiment af kulturer til mejeriprodukter. Den korrekte sammensætning af bakterier giver den ønskede, ensartede smag, kvalitet, konsistens og hæmme væksten af uønskede bakterier. Vi tilbyder kulturer til fermenterede produkter, smør og oste, så der er flere valgmuligheder for at finde en variant, der passer til jeres slutprodukt.

 

Vi er klar med hjælp og rådgivning

Har du spørgsmål til produkterne, eller er du interesseret i, om vi kan hjælpe jer videre. Så brug telefonnummeret herunder eller send en e-mail til vores salgsafdeling via formularen herunder.

 

Jeg vil gerne kontaktes pr. e-mail efterfølgende

 +45 75 50 80 00

Kulturer: Tryghed fra start til slut

Vi stræber efter at give jer en god oplevelse fra den første kontakt til køb af kulturer. For os er det vigtigt, at I kender købsprocessen, så I ved, hvad I går ind til, og derfor har vi visualiseret den for jer.

Kulturer er de gode bakterier

Kulturer består af mikroorganismer, som dannes ved naturlig fermentering og dyrkes i fermentorer, for at sikre at kulturen er ren og udelukkende består af den ønskede mikroorganisme. 

Den rigtige sammensætning af bakterier bidrager med mange fordele til mejeriprodukter. Det handler om at opnå den ønskede, ensartede smag, kvalitet, konsistens og hæmme udviklingen af uønskede bakterier.

Ostens gode egenskaber

En god ost er summen af mælk, de rette sammensatte bakterier og osteløbe kombineret med en omhyggelig fremstillingsproces.

Syrningsprocessen giver osten smag og konsistens, og mælkesyrebakterierne forhindrer skadelige bakterier i at formere sig i mælken.

Skimmelkulturer kan give en ekstra oplevelse i både smag og udseende. Med tilsætningen af osteløbe koagulerer mælken, vallen udskilles og der dannes den velkendte, populære ostestruktur – lige til at sætte tænderne i.

Med vores ekspertise og mejeriernes viden skaber vi i fællesskab kvalitetsoste, hvor intet er overladt til tilfældighederne.

Kulturer: Godt for maven

Yoghurt med bakteriekultur er et fermenteret produkt, som udgør mange sunde morgenmåltider. Og de fermenterede fornøjelser findes også i andre former – både lokale og globale.

Acidophilus mælk, creme fraiche, kærnemælk, tykmælk, kefir, ymer og ylette. Listen er lang, og det samme er mulighederne. Mælkeprodukterne syrnes med forskellige mælkesyrekultur, der tilføjer forskellig smag, holdbarhed og konsistens.

Tilsætning af kultur, kontrol af PH-værdi samt udseende, aroma og smag har afgørende betydning for produktets egenskaber. Vi assisterer mejeriproducenter i at skabe de rette karakteristika, der giver flotte fermenterede produkter med perfekt smag og tekstur.  

Smør bare tykt på med kulturer

Før det bløde og smagfulde produkt kan nydes, kræver processen fra fløde og kærnemælk til smør både viden og omhu fra fremstilling til forpakning.

Hvilken anvendelsesmetode smørproducenten anvender har stor betydning for valg af bakteriekultur. Der er forskel på om bakteriekulturerne tilsættes under æltning eller først til sidst. Uanset metode, er det meget vigtigt at smørproducenten styrer processen for at opnå den rette differentiering i aromaintensiteten.

I samarbejde med dygtige mejeriproducenter bidrager vi med viden og erfaring, der sikrer den helt rigtige fremgangsmåde og omhu i smørproduktion.

Vi er klar med hjælp og rådgivning

Ring til vores salgsafdeling eller udfyld formularen, så kontakter vi dig.

Martin Jakobsen

Salg- og Marketingdirektør

Tlf. +45 3164 1273

Afmeld til enhver tid igen nederst i e-mails eller ved at sende en e-mail til pro@procudan.com