Stabilisatorer

Nyd den velkendte konsistens

Mayonnaisen skiller ikke, og marmeladen bliver på brødet. Hverdagen er fyldt med små mirakler, der ofte skyldes små doser af hydrokolloider. Hydrokolloider går under betegnelsen stabilisatorer, der dækker over gelé- og fortykningsmiddel, som anvendes i en lang række fødevareprodukter, hvor konsistensen ønskes ændret eller forbedret.

Kunsten ligger i blandingen

Målet er at skabe den perfekte konsistens, og vejen dertil går gennem sammensætningen af de rigtige komponenter. Når stabilisatorer blandes, opstår et væld af forskellige sammensætninger med forskellige egenskaber. Kunsten ligger i blandingen af de helt rette hydrokolloider, der fuldender slutproduktet.

Procudan har viden om sammensætning af stabilisatorer. Hvert enkelt produkt er unikt, og sammen med fødevareproducenter skræddersyer vi blandinger, der passer perfekt til det konkrete formål og produkt.  

 

Naturligt og helt neutralt

Stabilisatorer er udvundet af helt naturlige råvarer såsom planter og alger. Med brugen af stabilisatorer er det muligt at opnå den ønskede konsistens, tekstur og ernæringsmæssige egenskaber på bæredygtig vis.  

Hydrokolloider er neutrale i både smag og farve. Fordi de bidrager med de ønskede egenskaber og intet andet, er de velegnede til en lang række produkter med forskellig pH-værdi, proteinindhold og fedtindhold.

Små mængder, store resultater

Hvad enten det drejer sig om økologiske eller konventionelle produkter, findes der en velegnet stabilisator, der sikrer, at konsistensen bliver helt perfekt.

Stabilisatorblandinger leveres altid i koncentreret pulverform, så små doser er tilstrækkelige. Flere stabilisatorer må tilsættes økologiske slutprodukter, uden at det ændrer ved produktets mærkning, mens enkelte varianter kan købes økologiske.

Procudan er eksperter i både regler for og brugen af stabilisatorer i fødevarer. I samarbejde med vores kunder finder vi den helt rigtige blanding, der stemmer overens med ønsker og behov for slutproduktet. Vi er også behjælpelige med at finde den rette emballageløsning.

 

Lad os finde en fælles løsning

Relevante produkter