Tilsætningsstoffer

Det ekstra boost

Tilsætningsstoffer kaldes også hjælpestoffer, og det er med god grund. Uanset om der mangler farve, holdbarhed, konsistens, øget sødme, surhed eller bare forstærket smag, findes der hjælp at hente med tilsætningsstoffer.

Procudan har en lang række forskellige tilsætningsstoffer, som hver især bidrager til at optimere den specifikke fødevare. Vi er eksperter i hjælpestoffer og kan finde frem til lige netop den variant eller kombination, der passer til slutproduktet.

Farverig konsistens

Hvad ville vingummibamser være uden farver? Eller uden det bløde bid? For de fleste fødevarer er farve og konsistens en næsten lige så stor del af brand’et som smagen.

Farvestoffer indgår som tilsætningsstof i mange fødevarer, hvor de enten styrker farven eller kompenserer for tab af farve. Ligeledes kan der bruges konsistensmidler der, ligesom stabilisatorer og gelatine, kan medvirke til at skabe en bestemt konsistens. Konsistensmidler og farvestoffer kan være med til at skabe substans og et mere appetitvækkende look.

Procudan har et bredt udvalg af farvestoffer og konsistensmidler, og vi er eksperter i, hvordan man skaber det ønskede slutprodukt både i form af konsistens og farve, mens den gode smag bibeholdes.  

Billede Farverig konsistens

Når smagen er vigtigst

Sødt, surt, salt, bittert eller krydret? For mange fødevarer gælder det, at de primært kendetegnes på deres smag.

Sødestoffer er stærkt sødende og selv små mængder har stor påvirkning på smagen. Da de anvendes i små mængder, har sødestoffer samtidig ingen eller meget begrænset indflydelse på kalorieindholdet i slutproduktet.

Smagsforstærkere er skabt til at fremhæve en bestemt smag i et produkt, og er derfor er det oplagte valg til at nå i mål med den smag, som det specifikke produkt karakteriseres ved.  

Vi er eksperter i sødestoffer og smagsforstærkere og assisterer fødevareproducenter med at finde frem til den variant, som frembringer den ønskede smag i slutproduktet.

Billede Hjælper fødevarer med at holde på formerne

 

Hjælper fødevarer med at holde på formerne

For planter, dyr og mennesker er ilt nødvendigt. Dog kan ilt have en negativ effekt på fødevarer.

Antioxidanter modarbejder denne påvirkning. Antioxidanter modvirker blandt andet, at olien bliver harsk, kødet bliver misfarvet og smagsforandringer i ost og vin. Ligeledes fungerer antioxidanter som et surhedsregulerende middel, der kan medvirke til at opretholde den rigtige pH-værdi i slutproduktet. 

Procudan har et stort udvalg af tilsætningsstoffer, der regulerer surheden og modvirker oxidering, og vi finder i fællesskab med vores kunder frem til den variant, som komplementerer de øvrige elementer i slutproduktet.

Behold den gode smag i længere tid

Tidligere har man saltet, syltet eller røget fødevarer for at forlænge holdbarheden. Dog påvirker disse metoder smagen i nogle fødevarer. I dag er det konserveringsmidler, der løser opgaven.

Konserveringsmidler bevarer smagen og øger fødevarens holdbarhed ved at hæmme væksten af bakterier og svampe i fødevarer. Det giver længere tid til at nyde den gode smag.

Procudan er eksperter i fødevarer og deres holdbarhed, og vi kan derfor assistere til at finde den løsning, som bedst bevarer holdbarheden uden at gå på kompromis med smagen. Det gælder også, når slutproduktet skal emballeres.  

Billede Behold den gode smag i længere tid

Lad os finde en fælles løsning

Relevante produkter