Stivelser

Der er mere til et navn

Navnet stivelser er på én gang utroligt sigende og samtidig langt fra dækkende. Stivelser er nemlig en alsidig ingrediens, som kan meget mere end blot tilføje stivelse.

Helt generelt påvirker stivelser fødevarens konsistens og kan forbedre, stabilisere, styrke og binde øvrige ingredienser sammen, så slutproduktet holder formen.

Billede Det naturlige midtpunkt

Det naturlige midtpunkt

Stivelser udvindes primært fra kartofler, hvede, majs og ris. Som en naturlig ingrediens, har stivelser mange gode egenskaber, der bidrager til at forbedre fødevarer. De naturlige stivelser kaldes native stivelser og er særligt gode som kilde til fylde, kulhydrat, viskositet eller sprødhed ved bagte produkter.

Men stivelser kan også modificeres, hvilket styrker specifikke egenskaber og sikrer øget stabilitet under særlige forhold. Modificerede stivelser er særligt anvendelige i forhold til at bevare bindeevnen i frostvarer, bagværk eller mad, der skal varmes i mikrobølgeovn.

Koldt, varmt, fast, flydende, konventionelt eller økologisk. Procudan er eksperter i stivelser, der styrker de ønskede egenskaber i alle fødevarer.

Naturlige egenskaber og fælles know-how

Udvalget af stivelser er stort, og valget af stivelse har stor betydning for det endelige produkt.  

Alt fra ingredienssammensætning, transporttid og temperatur ved forarbejdning har betydning for valget af den specifikke stivelse. Fødevareproduktion kræver indgående kendskab til ingredienser og måden, de agerer på – ikke bare i samspillet med andre ingredienser, men også under skiftende påvirkninger.  

Procudan er eksperter i stivelser, og vi udvikler og udforsker stivelsernes gode egenskaber i fællesskab med en lang række fødevareproducenter.

Lad os finde en fælles løsning

Relevante produkter