Smagsstoffer

Flavour skaber god smag

Smagsstoffer og aromastoffer, som også kendes som ’flavour’, skal matche forbrugernes krav og ønsker til slutproduktet. For med de rette smags- og aromastoffer kan man forstærke de naturlige duft- og smagsegenskaber ved slutproduktet, og dermed gøre det endnu mere velsmagende.

Procudan har sans for sammensætningen af ingredienser og en kompromisløs tilgang til kvalitet. I fællesskab med vores kunder finder vi de rette smagsstoffer, der fremhæver den gode smag i alverdens fødevarer.

Udvundet og inspireret af naturen

Ekstrakt, ’flavoring food stuff’, naturlige, natur-identiske eller syntetiske? De forskellige varianter giver mange muligheder under produktudviklingen og gør det muligt at ramme den ønskede deklaration.

Mange smagsstoffer er direkte udvundet af naturlige ingredienser. Det gør smagsstoffer oplagte til at intensivere og forfine bestemte naturligt forekommende smagsnuancer.

Der findes altid en variant, der passer til slutproduktet. Flydende, olie- og vandopløselig eller pulver. Procudan er eksperter i at udvikle det rette smagsstof, der bringer det bedste frem i produktet.

Billede Udvundet og inspireret af naturen
Billede De forskellige smagsretninger

 

De forskellige smagsretninger

Nogen er mest til det søde, andre er mest til det salte. Den ønskede smagsretning hos forbrugerne kan være et spørgsmål om geografi og kultur, og smagsstoffer kan frembringe de mest foretrukne smagsnuancer i slutproduktet – i alle smagsretninger. Også når det gælder maskering af smag.

For både salte og søde slutprodukter er emballagen vigtig, fordi det rette valg af forbrugeremballage er afgørende for at bevare den gode smagsoplevelse i produktet. Procudan har stor erfaring med tilpasning og udvælgelse af emballering af ethvert slutprodukt.

Stoffet til en god aroma

Duften rammer næseborene i samme øjeblik pakken åbnes, og forventningens glæde stiger. Aromaer påvirker receptorer i næsen længe før den første bid og lover en intens smagsoplevelse.

Selve smagen sanses af receptorer på tungen, der opfanger de fem grundsmage: sur, salt, sødt, bittert og umami, som sammen med oplevelsen af tekstur og konsistens danner et positivt helhedsindtryk af det, der spises.

Alle tre elementer; duft, smag og mundfornemmelse er vigtige for et succesfuldt produkt. I fællesskab udvikler vi produkter der ikke bare smager godt, men også dufte appetitligt og føles rart i munden.

Compounds: Fra cola til Campari

Lyden af en kold sodavand, der knappes op. Duften af hindbær, appelsin eller grape. Følelsen af bobler fra kulsyren på tungen. Uden smagsstoffer og compounds ville mange populære læskedrikke ikke eksistere.

Smagsstoffer og compounds er essentielle elementer i drikkevarer. Compounds er ofte skræddersyede til den enkelte drikkevare, hvad enten den er alkoholisk eller alkoholfri. Mulighederne er mange, og Procudan kender dem alle.

Lad os finde en fælles løsning

Relevante produkter