Tre veje til mere bæredygtig emballage

Er I usikre på, hvordan I tager de første skridt mod mere bæredygtig emballage, og synes I, at valgmulighederne er mange og svære at få et samlet overblik over? Vi ved, gennem vores mange kundedialoger, at I ikke er de eneste, så derfor har vi fastlagt en overskuelig og systematisk tilgang, der kan hjælpe jer på vej mod et grønnere valg af emballage.

Grøn emballage er det nye sort

Bæredygtighed, miljørigtige materialer og grønne løsninger. Forbrugere og producenter er optaget af at mindske CO2 aftrykket, og emballage spiller derfor i dag en rolle for, om et produkt eller en producent bliver valgt til eller fra.

På den ene side er emballage med til at brande et produkt og en virksomhed for på den måde at styrke salget. På den anden side skal emballage ofte leve op til en række funktionelle og tekniske krav både i forhold til at beskytte produktet og i forhold til logistik og håndtering. Med så mange forskellige faktorer i spil kan vejen til mere bæredygtig emballage synes lang og besværlig.

For at hjælpe jer bedst muligt, har vi fastlagt en overskuelig og systematisk tilgang, der hjælper jer på vej mod et grønnere valg af emballage. Det gælder uanset, om ønsket er konkretiseret i en strategi med specifikke grønne mål, eller en vision på tegnebrættet.

 

3 indgange til bæredygtige forandringer

Alt afhængig af jeres strategiske ønsker og konkrete behov kan emballageløsningen gøres mere bæredygtig inden for følgende 3 områder:

 

REDUCE handler om at reducere materialerne og CO2 belastningen.

 

REUSE / RECYCLE har fokus på at genbrug gør emballagen grønnere.

 

REPLACE ser ind i at erstatte med miljøvenlige alternativer.

 

Få mere viden om bæredygtig emballage

Vi har samlet vores erfaringer i en startguide, hvor vi også går dybere ind i hvert område. Samtidig har vi også inkluderet konkrete eksempler fra vores arbejde med kunderne. 

Klik herunder og få adgang til guiden i bytte for din e-mail adresse.

 

Hent startguiden

Lignende indhold