Ostevoks i samspil med Teknologisk Institut
ProCera® Natural er det største udviklingsprojekt, som Procudan nogensinde har gennemført.
Undervejs måtte vi både ansætte flere nye medarbejdere og bygge vores laboratorium om, så vi kunne teste tusindvis af forskellige formuleringer.
Procudans nye, udvidede udviklingsteam skulle løfte en opgave, som krævede både videnskabelig indsigt og proceserfaring at få i mål.
For at kunne trække på de bedste ressourcer inden for disse områder, blev det tidligt besluttet, at der skulle bringes eksterne partnere ind i projektet.
En af dem er Teknologisk Institut, som netop har erfaring med hjælpe virksomheder med at realisere udviklingsprojekter.
Stærk partner fra begyndelsen
Teknologisk Institut kom til at spille flere centrale roller i løbet af processen fra idé til færdigt produkt.
Samarbejdet startede i 2018, da de første skridt skulle tages mod et nyt produkt, der endnu kun var defineret som en osteemballage baseret på naturlige råvarer.
Teknologisk Institut hjalp os med at facilitere den oprindelige idéudvikling, så den brede definition blev afsøgt i alle kroge, blandt andet med hjælp fra et hold eksperter fra mange af samfundets grene.
Ostevoks blev en videnskab
Senere i processen, da vi i Procudan havde lagt os fast på, at vi ville arbejde mod en naturlig ostevoks, kom Teknologisk Institut igen på banen som vores partner.
De kompetente medarbejdere hjalp os blandt andet med at gøre ostevoks til en videnskab. Det handlede i høj grad om at sætte tal på, hvordan en voks påvirker den proces, der sker inde i osten under modning.
Derfor endte vi med at udvikle flere forskellige nye testmetoder, så vi og vores kunder fremover vil kunne sige helt præcis, hvor meget for eksempel vand og ilt, der kan bevæge sig gennem en ostevoks.
Teknologisk Institut har selv skrevet om forløbet. Læs mere via linket i toppen af artiklen.