Fødevarekontaktmaterialer

Høje krav garanterer høj kvalitet

Hvert enkelt slutprodukt stiller individuelle krav til emballagen. Først og fremmest stilles der krav til emballagens primære funktionalitet: 

  • Styrke
  • Brugsegenskaber
  • Barriereegenskaber

Dernæst stiller lovgivningen krav til emballagens sundheds- og miljømæssige kvaliteter, som også er forskellige ud fra indholdet.

 

Fødevarekontaktmaterialer er vedtaget i EU

Der er harmoniserede EU-lovregler, der handler om, at alle materialer i kontakt med fødevarer skal være sikre og inaktive, så der ikke forekommer migration. Det gælder de mange materialer og genstande, som fødevarer kommer i kontakt med under produktion, forarbejdning, opbevaring, tilberedning og servering. Det vil sige, at indpakningsmateriale og emballage til fødevarer skal være rent og lavet af materialer, som hverken påvirker eller bliver påvirket af fødevaren.

Valget af emballage afhænger af produktets sammensætning og karakteristik. Derudover kan emballagen være med til at påvirke slutproduktets udseende og markedsføringsmulighed, hvilket har direkte indflydelse på brand og salg.

 

Vi har styr på fødevarekontaktmaterialer

Vi sørger for tryghed fra produktion til slutbrugeren, og vi assisterer vores kunder med at finde frem til emballagen, der med godkendelse til det specifikke formål og de rette barriereegenskaber, giver sikkerhed for slutbrugeren.