Vi er firkantede med sikkerheden

Fredag kunne Procudans fejre et år uden arbejdsulykker.

Det sidste år har været usædvanligt travlt for folkene på lageret hos Procudan.

Et usikkert verdensmarked og ujævne leverancer betød, at beholdningen af varer til tider voksede helt op til loftet.

Så lagermedarbejderne har skulle holde tungen lige i munden, både mens de havde travlt med at fylde hylder op. Men også da de havde travlt med at tømme dem igen.

Og de har klaret det godt. Især fordi travlheden ikke har ført til nogen nærved-hændelser eller arbejdsulykker.

 

Plads til sjov og sikkerhed

Fredag var det et år siden, at der sidst har været en arbejdsulykke i Procudan. Og selv om det på sin vis var en trist årsdag, så blev den alligevel markeret af lagerteamet.

Teamleder Bo Lystlund havde endda selv bagt chokoladekage, hvilket straks blev nævnt som en potentiel risiko for arbejdsrelateret madforgiftning.

Det var selvfølgelig kun for sjov. Men det er et eksempel på den kultur, der er i teamet. Der er plads til sjov, og der er plads til at tale om sikkerhed.

- Vi fejer ikke noget ind under gulvtæppet. Tværtimod er vi nok lidt firkantede i forhold til, at vi skal følge retningslinjerne. Det kan ellers godt være en udfordring på en arbejdsplads, når man har travlt, men vi holder fast, forklarer Bo Lystlund.

 

Tager ansvar for hinanden

Han fremhæver sikkerhedsrepræsentant Mirsad Duric som en, der er meget opmærksom på, at arbejdsmiljøpolitikken bliver fulgt.

Mirsad Duric har været i Procudan siden 2015, og for ham har 2022 været det travleste år til dato. Han peger på, at der en stærk fælles forståelse af, at sikkerheden kommer først.

- Vi er gode til at bakke hinanden op, og vi minder hinanden om, hvor vigtigt det er at være sikker. Ingen kan være tjent med at komme hjem fra arbejde med en skade, siger han.

Han suppleres af sin kollega Martin Dan Larsen.

- Helt enig med Mirsad. Vi er gode til at tage ansvar for, at der ikke er noget, som falder mellem to stole. Vi får talt sammen og får styr på de løser ender, siger han.

 

Ulykken kunne være undgået

Selv om 365 dage måske er lang periode at undgå ulykker og nærved-hændelser, så er et år alligevel ikke lang tid, når man har så meget fokus på sikkerhed og arbejdsmiljø.

Derfor var fredag også en god lejlighed til at minde hinanden om forsat at holde opmærksomheden.

Ulykken dengang skete som følge af nogle usædvanlige omstændigheder. Nemlig at et nyanlagt fodgængerfelt var meget glat på en frostkold dag, og at en kollega var så uheldig at glide der.

Efterfølgende blev de hvide striber belagt med et skridsikkert materiale, så ulykken ikke på samme måde kunne ske igen. Men Ideelt set var det sket, inden nogen kom til skade.

Tidligere er der gået mere end tre år mellem arbejdsulykker i Procudan. Det vil vores teams gerne matche og forbedre.

Og derfor er det vigtigt at blive ved med at holde fokus på sikkerheden. Også når det går godt.

Lignende indhold