Så dukkede der et nyt talent op

Lema Sadati ville egentlig gerne være kvalitetslaborant, men hun opdagede noget nyt om sig selv, da hun kom i praktik hos Procudan.

Arbejdet med at udvikle nye produkter har en særlig egenskab.

Nogle kan lide det, andre kan ikke. Lema Sadati falder i den første kategori.

Men det vidste hun ikke for et år siden. Dengang søgte hun praktikplads fra studiet som laborant ved Erhvervsakademi Aarhus.

Mere præcist ledte hun efter en arbejdsgiver, der ville give hende mulighed for at arbejde med kvalitet.

Det fik hun også lov til hos Procudan. Dog kun noget af tiden. For det meste har hun faktisk arbejdet med udvikling.

 

Flydende og uventet er godt

Alligevel viste det sig at være et rigtigt godt match. Både for Procudan, der fik en talentfuld og motiveret praktikant, men også for Lema Sadati, der fandt ud af, at hun har talent for udvikling.

- Jeg ved ikke hvorfor, men arbejdet med at udvikle nye produkter passer mig bare rigtigt godt.  Måske er det, fordi det er mere flydende og til tider uventet. Og det havde jeg aldrig opdaget om mig selv, hvis jeg havde været fuld tid i et kvalitetslaboratorium, forklarer hun.

Hun begyndte som praktikant i Procudans laboratorium i august 2022. Her er kvalitetsarbejde en vigtig opgave. Det er det også for Lema Sadati, men hendes største fokus har været på at udvikle ostevoks til ProCera®.

 

Fællesskab om ostevoks

Ostevoks var et næsten ukendt område for hende sidste år. Men nu ved hun med egne ord alt om det og de mange analysemetoder, som bruges til at teste det.

Det faglige fællesskab i laboratoriet har også betydet meget for hende i løbet af praktikken i Procudan.

Er en voks uden for grænseværdierne, jamen så må vi jo gøre, hvad vi kan for at løse det. Og det bliver hurtigt en fælles opgave, hvor vi taler mulighederne igennem. Der er hele tiden et eller andet, der kan gøres lidt bedre. Enten ved produktet, eller i den proces vi har laboratoriet.

Når eksamen er overstået, håber hun på at kunne fortsætte ad et lignende spor. Med udvikling og fællesskab.

Lignende indhold