ESG-koordinator vil sikre gennemsigtighed

Lone Skov er netop tiltrådt som ESG-koordinator. Hun har tidligere været Kvalitetschef i Procudan og vender nu tilbage i en nyoprettet stilling.

Som en del af en forstærket indsats for bæredygtig udvikling har Procudan oprettet en ny stilling som ESG-koordinator. Stillingen er allerede blevet besat af Lone Skov.

Hun er ikke bare et velkendt ansigt for os her i Procudan, men også for mange af vores kunder og samarbejdspartnere, som tidligere har haft kontakt med Lone, mens hun i en årrække var Kvalitetschef.

 

Miljørapporter i sigte

Den forstærkede indsats for bæredygtighed betyder også, Procudan overgår fra at følge retningslinjerne for CSR til nu at arbejde ud fra ESG (Environmental, Social, and corporate Governance).

Lone Skov får ansvar for at koordinere Procudans indsatser inden for bæredygtighed, herunder at indsamle og opbygge datagrundlag for fremtidig ESG-rapportering.

Hun ser et stort potentiale, både fordi der bliver dedikeret ressourcer til bæredygtig udvikling, men også fordi Procudan har et globalt netværk af leverandører.

- På den ene side vil vi kunne skabe gennemsigtighed for vores kunder i forhold til at vælge bæredygtige produkter og ydelser. Samtidig vil vi kunne hjælpe vores leverandører med at finde de rigtige løsninger, siger Lone Skov.

Målet er, at Procudan i de kommende år vil kunne redegøre for klimapåvirkningen af både egen produktion og de varer, der bliver købt ind.

Disse data vil gøre det muligt for kunder at tilvælge løsninger på baggrund af miljøpåvirkning.

 

Fra Kvalitet til Bæredygtighed

ESG bliver ikke Lone Skoves eneste ansvarsområde. Hun får også titel som Trivselskoordinator, og det passer den tidligere Kvalitetschef godt.

- ESG er et nyt området for mig. Det udfordrer mit hoved. Trivselsdelen taler meget til mit hjerte, men det gør ESG egentlig også. Især, når jeg tænker på mine egne børnebørn og de generationer, som vil komme efter, siger hun.

 

Lignende indhold