
Hvad spiser vi i 2030?
Hvad karakteriserer den moderne forbruger, og hvad er de store trends, der er med til at bestemme, hvad vi putter på gaflen i 2030?
14-11-2019 00:00:00
Fremtidsforsker Birthe Linddal gav sit bedste bud på hvad vi spiser i 2030, som en del af Procudans event om plantebaserede ingredienser.
Se højdepunkterne her - bemærk, at videoen er på engelsk:
De centrale nøglepunkter omkring fremtidens fødevarer er:
- Smag er også central for fremtidens fødevarer
- De moderne forbrugere skifter fokus mod digitalt forbrug, personlig positionering og et ønske om at redde verden - men er noget fanget mellem ideal og virkelighed
- Den moderne (danske) forbruger bruger flere penge på bedre og sundere mad. Den moderne forbruger lever op til otte karakteristika:
- Inddeler sig i livsstilsgrupper
- Får flere penge
- Optimerer egen situation
- Har adgang til verden - og deres forbrug digitalt
- Følelser over rationalitet
- Personlig positionering
- Vil redde verden, også gennem forbrug
- Fanget mellem ideal og virkelighed (stadig begrænsede ressourcer)
- Der er flere stærke trends:
- Red-verden-fødevarer
- Klimafødevarer
- Veggi (vegetarer)
- Animalskbaserede vs. plantebaserede fødevarer
- Ny grøn kost