Hvad spiser vi i 2030?

Hvad karakteriserer den moderne forbruger, og hvad er de store trends, der er med til at bestemme, hvad vi putter på gaflen i 2030?

Fremtidsforsker Birthe Linddal gav sit bedste bud på hvad vi spiser i 2030, som en del af Procudans event om plantebaserede ingredienser.

Se højdepunkterne her - bemærk, at videoen er på engelsk:

De centrale nøglepunkter omkring fremtidens fødevarer er:

  • Smag er også central for fremtidens fødevarer
  • De moderne forbrugere skifter fokus mod digitalt forbrug, personlig positionering og et ønske om at redde verden - men er noget fanget mellem ideal og virkelighed
  • Den moderne (danske) forbruger bruger flere penge på bedre og sundere mad. Den moderne forbruger lever op til otte karakteristika:
  1. Inddeler sig i livsstilsgrupper
  2. Får flere penge
  3. Optimerer egen situation
  4. Har adgang til verden - og deres forbrug digitalt
  5. Følelser over rationalitet
  6. Personlig positionering
  7. Vil redde verden, også gennem forbrug
  8. Fanget mellem ideal og virkelighed (stadig begrænsede ressourcer)
  • Der er flere stærke trends:
    • Red-verden-fødevarer
    • Klimafødevarer
    • Veggi (vegetarer)
    • Animalskbaserede vs. plantebaserede fødevarer
    • Ny grøn kost