Ismageriet

Færdige blandinger sikrer høj kvalitet og skalérbar isproduktion

Med Procudan Blends har Ismageriet fået en løsning, der giver færre fejl, større ensartethed og mere lagerplads, så kunderne kan købe deres frisklavede is på flere lokationer.

Behov for skalérbar isproduktion

Ismageriet er en fremadstormende producent af is med to butikker og online salg direkte til forbrugere. Ambitionen er at blive den foretrukne leverandør af is til enhver lejlighed.

For Ismageriet er det vigtigt at producere is i en høj kvalitet ved at bruge gode råvarer og producere løbende, så isen altid er frisk og blød. I starten foregik al fremstilling med mælk, varmebehandling og isproduktion ved udsalgsstedet. Det optog meget plads til lager og produktion, så i takt med at der skulle udvides med en ny butik, gik grundlægger af Ismageriet, Kim Simonsen i gang med at gentænke sit produktionssetup.

”Vi solgte rigtig godt, og det begyndte at blive en udfordring at have plads til selv at lave mixet i butikkerne. Derudover vejede vi mange ting af hele tiden. Vi laver alting i små batches, og når man gør det og man har travlt, skete der somme tider fejl. Så vi ville gerne forbedre den proces.”

Selve isproduktionen skabte også til tider udfordringer. Maskinerne til at blande is var ikke kraftige nok til at røre de tørre ingredienser rundt. Hvis de ikke blev trukket godt nok ned i blandingen af mælk og fløde, vil det flyde ovenpå under opvarmningen.

”Det skulle man være omhyggelig med”, fortæller Kim Simonsen.

Levering af færdige blandingmix

Løsningen blev at outsource basis-delen af produktionen. I samarbejde med et mejeri modtager Ismageriet færdige klar-til-brug-blandinger fra Procudan, som passer til ismaskinerne i butikkerne. Det har givet mere plads, da store maskiner til køling og produktion af mix ikke længere er nødvendige.

”Vi ønskede at få basisting vejet af, så man bare skulle åbne en ting og tilsætte mælk og fløde. Det kræver en lang indkøringsfase med både tørre og våde ingredienser, for at få den optimale proces på plads. I den proces finder man også ud af, om samarbejdspartneren kan levere til tiden og holde, hvad de lover.”

Gennem en åben dialog har Procudan og Ismageriet i fællesskab fundet frem til den løsning, der giver mest værdi. Sammenlignet med tidligere giver den nye løsning nogle klare fordele til Ismageriets produktion og forretning. I dag er produktionsprocessen mere standardiseret og har løst de skaleringsmæssige udfordringer i takt med at Ismageriets forretning er vokset. Det er lettere for medarbejderne at lave is, og resultatet bliver mere ensartet.

”Fejlmargin er i dag mindre, fordi det er vejet af og mixet,” fortæller Kim Simonsen, der ikke lægger skjul på, at pris og kvalitet skal hænge sammen, når han vælger leverandør.

”Jeg har arbejdet med Procudan igennem flere år og tjekker jævnligt deres priser og service mod andre konkurrenter. Men jeg holder fast i dem, fordi de er konkurrencedygtige og jeg oplever høj leveringssikkerhed. De har været en god samarbejdspartner, som står til rådighed med faglig rådgivning – sådan har det været, siden jeg bare havde en lille butik.”

 

”Vi ønskede at få basisting vejet af, så man bare skulle åbne en ting og tilsætte mælk og fløde. Det kræver en lang indkøringsfase med både tørre og våde ingredienser, for at få den optimale proces på plads. I den proces finder man også ud af, om samarbejdspartneren kan levere til tiden og holde, hvad de lover.”


- Kim Tøvlesø Simonsen, Ejer af Ismageriet

 

Andre kundecases

 

Ønsker du en lignende løsning?