Sødemidler

Naturlig velsmag og velbehag

Lidt til den søde tand, længere holdbarhed eller et hurtigt energiboost. Naturlige sødemidler er en fællesbetegnelse for en gruppe naturlige ingredienser, som dækker over glukose og dextrose til sukker i forskellige forarbejdninger og form.

Sødemidler anvendes som fyldstof, bærestof, kulhydratskilde eller konserveringsmiddel i fødevareproduktion. Fælles for dem alle er, at de kan bruges til at søde et slutprodukt, men graden af sødme og smagsnuancerne er forskellige.

 

Mere end sukker og sødt

Den søde smag indgår sammen med sur, bitter, umami og salt i smagssansen og er en vigtig del af et afbalanceret og velsmagende produkt. Men sødemidler er meget mere end god smag. De kan også bruges som fyldstof, bærestof og som konserveringsmiddel til fødevarer.

Alternativt kan fruktose med fordel anvendes, hvis der ønskes samme sødme men med færre kalorier. 

Et elegant udtryk med sødme

Sødemidler er mere end bare sød smag. Sødemidler kan bidrage til at fuldende slutproduktet som elegant dekoration. Både flormelisfondant og haglsukker er oplagte valg til at skabe en smuk visuel effekt, som fuldender slutproduktet på en elegant og appetitvækkende måde.

Procudan har stort kendskab til de forskellige sødemidler og i fællesskab med fødevareproducenter, finder vi frem til den forarbejdning, som matcher slutproduktet i både udseende og smag.

Den rigtige sødme er en kunst

De naturlige sødemidler bidrager med hver deres smag, konsistens og karakter. Udvalget er bredt, og mulighederne mange, og helt sikkert er det, at der findes et sødemiddel til ethvert produkt og formål.

Sødeevne er et mål for, hvor sødt et stof er sammenlignet med sukker. Procudan har sødemidler af forskellige sødeevne, og vi er eksperter i at finde den variant, der fuldender slutproduktet.


Hold på formerne

Sødemidler findes i stort set alle tænkelige former fra luftigt pulver, granulat, kugler og blokke til flydende sirup eller stødt hvidt sukker. Der er en variation til enhver anvendelse og slutprodukt.

Procudan har et stort og varieret sortiment af sødemidler med forskellig smag, karakter og konsistens, og vi kan altid finde et sødemiddel med den ønskede oprindelse, om det skal være konventionelt eller økologisk.

 

Lad os finde en fælles løsning

Relevante produkter