Digitale indsatser udvikler værdi

I foråret 2021 lød startskuddet til et nyt fælles projekt med Erhvervshus Sydjylland under programmet smv PRO. Projektet har for alvor sat skub i de digitale salg- og marketingindsatser, som allerede nu har skabt, og stadig vil skabe, stor værdi for Procudans kunder i fremtiden.
Skrevet den 11.01.2022
Digitale indsatser udvikler værdi

Ejer og adm. direktør, Tommy H. Pedersen, marketingansvarlig, Trine Holm, og salgschef, Martin Jakobsen, deltog før jul i et podcast-interview vedrørende smv PRO programmet, som Procudan har været en del af i 2021. I samarbejde med Erhvervshus Sydjylland, og en ekstern rådgiver, er der taget relevante og værdifulde steps i den digitale rejse.

Marketingansvarlig, Trine Holm, har ageret primus motor på projektet, og har ligeledes skubbet til at nå de næste mål på den digitale rejse tidligere end ellers planlagt. Hvad der ifølge den administrerende direktør, Tommy H Pedersen, har været rigtig godt og værdiskabende for Procudan.

Digital kontakt som supplement til den analoge kontakt med kunderne

Samarbejdet gav i det hele taget rigtig god mening for Procudan, da rådgivning og sparring med eksterne kompetencer og viden var afgørende for at få sat yderligere skub i den digitale indsats.

”Igennem mange år har det været den kundeansvarlige, og gennem telefon, der har styret den kontakt, vi har med kunderne, og det er det fortsat! Men vi kan jo se, at når vi begynder at arbejde med det digitale, får vi fat i kunderne på en anden måde"

Ejer og Adm. Direktør Tommy H. Pedersen

Tommy H. Pedersen, fortæller i interviewet, at den digitale indsats naturligvis ikke er en erstatning for den analoge kontakt med kunderne, men er derimod et supplement til den fysiske tilstedeværelse og telefoniske kontakt.

Muligheden for at målrette indsatser støtter det daglige salgsarbejde, styrker marketingindsatsen og understøtter Procudans mission om at udvikle værdi i fællesskab med kunderne.

Tæt samarbejde på tværs af afdelingerne, er begyndelsen på en ny rejse

På tværs af salg og marketing skal de rigtige beslutninger nu tages, og efter forløbet er de ellers før tætknyttede afdelinger blevet endnu tættere knyttet, hvilket har resulteret i, at de to teams nu fungerer som én samlet motor.

Salgschef Martin Jakobsen tilføjer, at det er begyndelsen på en ny rejse, som er medvirkende til, at både salgsafdelingen og marketingafdelingen altid er relevante i forhold til kunden og kundens behov. Ifølge marketingansvarlig Trine Holm har processen været guld værd, da det har givet indsigt, ny viden og smag på endnu mere digitalt fokus i fremtiden.

Har du lyst til at høre hele interviewet fra Sydjysk Verdensklasse under navnet 'Mere fakta, mindre fornemmelse hos Procudan', kan du lytte til podcasten via linket herunder.