Kulturer

De gode bakterier

Kulturer består af mikroorganismer, som dannes ved naturlig fermentering og dyrkes i fermentorer, for at sikre at kulturen er ren og udelukkende består af den ønskede mikroorganisme. Den rigtige sammensætning af bakterier bidrager med mange fordele til mejeriprodukter. Det handler om at opnå den ønskede, ensartede smag, kvalitet, konsistens og hæmme udviklingen af uønskede bakterier.

Procudan har et stort udvalg af kulturer og er eksperter i at finde den rette variant - uanset om det drejer sig om kulturer til ost, fermenterede produkter eller smør.

Ostens gode egenskaber

En god ost er summen af mælk, de rette sammensatte bakterier og osteløbe kombineret med en omhyggelig fremstillingsproces – pakket ind i den rigtige emballage.

Syrningsprocessen giver osten smag og konsistens, og mælkesyrebakterierne forhindrer skadelige bakterier i at formere sig i mælken. Skimmelkulturer kan give en ekstra oplevelse i både smag og udseende. Med tilsætningen af osteløbe koagulerer mælken, vallen udskilles og der dannes den velkendte, populære ostestruktur – lige til at sætte tænderne i.

Med Procudans ekspertise og mejeriernes viden kan vi i fællesskab skabe kvalitetsoste, hvor intet er overladt til tilfældighederne og indpakningen bevarer ostens gode egenskaber.

Godt for maven

Yoghurt med bakteriekultur er et fermenteret produkt, som udgør mange sunde morgenmåltider og gør maver glade over hele verden.

Og de fermenterede fornøjelser findes også i andre former – både lokale og globale. Acidophilus mælk, creme fraiche, kærnemælk, tykmælk, kefir, ymer og ylette. Listen er lang, og det samme er mulighederne. Mælkeprodukterne syrnes med forskellige mælkesyrekultur, der tilføjer forskellig smag, holdbarhed og konsistens.

Tilsætning af kultur, kontrol af PH-værdi samt udseende, aroma og smag har afgørende betydning for produktets egenskaber. Procudan assisterer mejeriproducenter i at skabe de rette karakteristika, der giver flotte fermenterede produkter med perfekt smag og tekstur.  

Smør bare tykt på

Før det bløde og smagfulde produkt kan nydes, kræver processen fra fløde og kærnemælk til smør både viden og omhu fra fremstilling til forpakning.

Hvilken anvendelsesmetode smørproducenten anvender har stor betydning for valg af bakteriekultur. Der er forskel på om bakteriekulturerne tilsættes under æltning eller først til sidst. Uanset metode, er det meget vigtigt at smørproducenten styrer processen for at opnå den rette differentiering i aromaintensiteten.

I samarbejde med dygtige mejeriproducenter bidrager Procudan med viden og erfaring, der sikrer den helt rigtige fremgangsmåde og omhu i smørproduktion og den afsluttende indpakning.

 

Lad os finde en fælles løsning

Relevante produkter