Komposterbar plast

Fremtidens grønne emballage

Miljøvenlige alternativer bliver stadig mere efterspurgte hos forbrugerne. Og udviklingen er i fuld gang og kun lige begyndt. Komposterbar plast er et af fremtidens grønne emballagevalg, som forener bæredygtig tænkning med plastens gode egenskaber.

Procudan er eksperter i emballage til fødevarer, og vi støtter en bæredygtig udvikling. Vi står klar, når vores kunder efterspørger miljøvenlige alternativer til plastemballage, og guider dem til at vælge den rette emballageløsning.

Godkendt til fødevarer

Miljøvenlig emballage gør det muligt at fremhæve slutproduktet som et bæredygtigt eller grønnere alternativ til andre produkter.

Komposterbar plast kan anvendes til en række fødevarer, og der udvikles hele tiden nye varianter som bliver stærkere og bedre.

Procudan er eksperter i emballage, og vi er på forkant med udviklingen indenfor miljørigtige emballagetyper. Derfor kan vi altid finde en bæredygtig løsning, der lever op til kundens behov og forbrugernes krav.

Fra plastik til CO2

Komposterbar plast bionedbrydes i særlige komposteringsanlæg. Heri nedbryder naturlige mikroorganismer plastens stærke, kemiske forbindelser til små, naturligt forekommende molekyler såsom vand, CO2, metan. Det gælder uanset om plastens oprindelse er biobaseret, som ved biobaseret plast, eller baseret på fossile brændstoffer.

Før plasten kan kategoriseres som komposterbar, kræver EU standarten EN13432, at 90% af plastet skal være nedbrudt til organisk materiale inden for 6 måneder.

Billede Tænk emballage ind i CSR-strategien

 

Tænk emballage ind i CSR-strategien

Forbrugerne stiller stadig større krav og der skal kunne redegøres for en ansvarlig og bæredygtig produktion, distribution og emballering af fødevarer.

Både bionedbrydelig plast og biobaseret plast er oplagte måder at styrke det bæredygtige image eller positionere slutproduktet på markedet. F.eks. sammen med økologiske fødevarer.

 

 

Lad os finde en fælles løsning

Relevante produkter