Fødevarekontaktmaterialer

Høje krav garanterer høj kvalitet

Hvert enkelt slutprodukt stiller individuelle krav til emballagen. Først og fremmest stilles der krav til emballagens primære funktionalitet: Styrke, brugsegenskaber og barriereegenskaber. Dernæst stiller lovgivningen krav til emballagens sundheds- og miljømæssige kvaliteter, som også er forskellige ud fra indholdet.

Der er harmoniserede EU-lovregler, der handler om, at alle materialer i kontakt med fødevarer skal være sikre og inaktive, så der ikke forekommer migration. Det gælder de mange materialer og genstande, fødevarer kommer i kontakt med under deres produktion, forarbejdning, opbevaring, tilberedning og servering, inden fødevaren til sidst spises. Det vil sige, at indpakningsmateriale og emballage til fødevarer skal være rent og lavet af materialer, der hverken påvirker eller bliver påvirket af fødevaren.

Procudan er eksperter i emballage til både fødevarer og pharma. Vi sørger for tryghed hele vejen fra produktion til slutbrugeren. Vi assisterer vores kunder med at finde frem til emballagen, der med godkendelse til det specifikke formål og de rette barriereegenskaber, giver sikkerhed for slutbrugeren.

Billede intro

Emballagens mange muligheder

Valget af emballage afhænger af produktets sammensætning og karakteristik. Derudover kan emballagen være med til at påvirke slutproduktets udseende og markedsføringsmulighed, som har direkte indflydelse på brand og salg.

I samarbejde med vores kunder, finder vi frem til den emballage, som i både udseende og funktionalitet passer til produktets sammensætning og karakteristik.

Skal vi tale sammen?