Seminar på FoodTech 2024


Fremtidens mejeri med naturlige løsninger

Bliv opdateret på den nyeste viden om kulturer og ostevoks af europæiske specialister

 

 

Seminaret er afholdt

Naturlige løsninger giver nye muligheder 

Deltag i seminaret, og bliv opdateret på den nyeste viden inden for kulturer og ostevoks fra europæiske specialister.

Med tre aktuelle emner får du indsigt i, hvordan naturlige løsninger åbner for nye muligheder i mejeriproduktionen.

Tilmeld dig, og lad dig inspirere af de tre emner, som specialisterne dykker ned i.

Praktiske oplysninger og tilmelding


Tirsdag den 1. oktober 2024 kl. 15-16.30 

Lokale M21 i Hal M på FoodTech 2024 i Herning 

Vi runder af med at se på fysiske prøver. 

Programmet er klar, og husk at tilmelding er nødvendig for at kunne deltage.

Program 

Tirsdag den 1. oktober 2024

Kl. 15.00-15.15


Velkomst og kort præsentation af arbejdet med ESG i Procudan

På engelsk af Martin Jakobsen, Salg- og Marketingdirektør, Procudan

Kl. 15.15-15.35


Emne 1: Naturlig ostevoks giver fossilfrit alternativ og nye databaserede analysemetoder

Med ProCera® Natural er det nu muligt at skifte den petrokemiske ostevoksløsning ud med en 100% naturlig ostevoks, samtidig med at ostens karakteristika bevares.

Præsentationen indeholder en gennemgang af følgende: 

  • Forskellene mellem traditionelle petrokemiske ostevokse og de nye naturlige voksløsninger, både fra en kommerciel og produktmæssig vinkel. 
  • Råvarernes oprindelse for henholdsvis naturlig og traditionel ostevoks. 
  • De forskellige analyser, der understøtter skiftet til en naturlig voksløsning og giver databaseret viden om voksens funktioner. 

Afslutningsvis deler vi kommercielle erfaringer fra det internationale marked og gennemgår, hvordan den naturlige ostevoksløsning er blevet modtaget af kunder i forskellige lande og regioner. 

På engelsk af Maja Duelund, Product Manager ProCera® ostevoks, Procudan

Kl. 15.35-15.55 


Emne 2: Sådan kan kulturer forlænge holdbarheden på et produkt, og forsinke udviklingen af uønskede mikroorganismer 

Lallemand Specialty Cultures er dedikeret til at udvælge, udvikle og producere specialkulturer til fødevareapplikationer. Gennem førende processer og teknologier udvikler Lallemand Specialty Cultures beskyttelseskulturer til mange mejeri-, kød- og plantebaserede anvendelser, der giver unikt udseende, farve, smag, tekstur og sikkerhed og dermed konkurrencefordele. 

Fødevarebeskyttende kultur refererer til det bevidste brug af gavnlige mikroorganismer i fødevareproduktionen. LALCULT® Protect tilbyder en række biobeskyttende kulturer, der hjælper med at forlænge holdbarheden, øge sikkerheden og forbedre produktkvaliteten for mejeriprodukter.  

LALCULT® Protect giver flere fordele for fødevareproducenter og forbrugere:  

  • Forbedret sikkerhed: Bidrager til at kontrollere uønsket flora, herunder patogener som Listeria monocytogenes, skimmelsvampe og gær. 
  • Naturlig konservering: Reducerer behovet for kemiske tilsætningsstoffer. Det hjælper med at opretholde produktkvaliteten (smag, tekstur) uden at gå på kompromis med sikkerheden. 
  • Forlænget holdbarhed: Reducerer madspild med friskere produkter i længere tid. 
  • Velegnet til en lang række anvendelser, herunder mejeriprodukter og plantebaserede varianter. 

På engelsk af Joachim Safferling, Technical Sales Manager Dairy, Lallemand

Kl. 15.55-16.15


Emne 3: Brugen af mælkesyrebakterier og modningskulturer i mikrobielle kulturer til organoleptisk karakterisering og acceleration af ostmodning 

Igea Cultures præsenterer den seneste forskning i brugen af mælkesyrebakterier og modningskulturer til at fremskynde modningsprocessen i oste. 

Præsentationen vil dække:

  • Hvilken hovedgruppe af mælkesyrebakterier, der er ansvarlige for den organoleptiske karakterisering og fremskyndelse af modningsprocessen i ost. 
  • Fordelene ved at bruge disse mælkesyrebakterier i ost. 
  • De potentielle besparelser ved at fremskynde modningsprocessen. 
  • Muligheden for at skabe nye oste med nye smagsoplevelser til det globale ostemarked. 

På engelsk af Enrico Biraschi, Commercial Director, Igea Cultures

Kl. 16.15-16.30


Afrunding og prøver

Der er mulighed for at se fysiske prøver af både ostevoks og kulturer.

På engelsk af Martin Jakobsen, Salg- og Marketingdirektør, Procudan

Hvert oplæg tager 20 minutter inklusiv dialog og spørgsmål.

Alle oplægsholdere deltager efter seminaret i Dinner Event, så er du med om aftenen, er der mulighed for at fortsætte dialogen over middagen.

Der optages video og billeder i forbindelse med seminaret.

Tilmelding til seminaret er nødvendig

Der er et begrænset antal siddepladser i lokale M21. Vi har derfor brug for, at du tilmelder dig forud for seminaret.

Tilmelding til seminaret kan kun ske via formularen her på siden.

Har du spørgsmål til seminaret, kan du kontakte:

 

Udfyld formularen og tilmeld dig seminaret.

Find vej til lokale M21

Lokale M21 findes i Hal M

Besøg også vores stand på FoodTech 2024

1. - 3. oktober 2024