Kød & Savory

Det skal være nemt og bekvemt

Forbruget af kød, fisk samt salater og dressinger er under hastig forandring. Forbrugerne efterspørger friskhed og kvalitet, og i en travl hverdag er der behov for let tilberedning og lang holdbarhed. Næringsrige velsmagende færdigretter vinder derfor frem. Udviklingen går hurtigt og det gode håndværk skal følge med.

Procudan er eksperter i ingredienser og emballage til kød og savory. I fællesskab med vores kunder udvikler vi den helt rigtige løsning, der skaber de kvalitetsprodukter, som forbrugerne efterspørger.

Delikatesser er stadig eftertragtet. Men den moderne forbruger stiller krav til nytænkning, og det gælder både aktuelle opskrifter og alternative ingredienser og forpakninger. Det har skabt spændende nye koncepter og produktvariationer - flere med en grønnere profil og en anderledes tekstur. 

Det er en udfordring at lave let håndterlige retter, som kan holde til tilberedning, nedfrysning og opvarmning og fremstå appetitligt og lækkert hos forbrugeren.

Og der er flere spørgsmål at besvare, f.eks.:

 • Hvorledes udnyttes råvarer bedst?
 • Hvordan udnyttes kødets vandholdningsevne og bindeindeks til fulde?
 • Hvordan kan opskrifter optimeres?
 • Hvad er de aktuelle trends – og hvad siger de næste?
 • Hvilke alternativer kan erstatte bærende ingredienser?
 • Hvordan kan opskrift- og procesomkostninger reduceres?

 

 • Hvordan kan tekstur, holdbarhed og stabilitet forbedres? 
 • Hvad er mulighederne for at salt- og fedtindhold minimeres?
 • Hvorledes kan den ernæringsmæssige værdi forbedres?
 • Hvordan kan anprisningsmuligheder udnyttes og kommunikeres?
 • Hvad er emballagens barriereegenskaber?
 • Hvordan tilpasses emballagen, så den lettere åbnes og genlukkes?

Procudan rådgiver om processer, valg af ingredienser og den rette emballage for at udvikle unikke produkter

Vi ved, at svaret på forbrugerens ønsker findes i en kombination af ingredienser og emballage.

 

Se vores udvalg til Kød & Savory

Hold på vandet – og smagen

Salt, bittert og umami er smagene kendt fra kød og savory. Nøglen til en komplet og fyldig smag er dog at favne alle smagsnuancerne. En uventet nuance kan give slutproduktet et løft med en frisk twist. Nødder, frø eller bælgfrugter tilfører både smag og bid, mens krydderiblandinger er kendt for at bryde med umamismagen i kød og fisk.

Sammen med smag er optimal struktur nødvendig. De rigtige valg indenfor stivelser og fibre gør er det muligt at balance vandbindingen, så forbrugerne møder den bedste struktur i forarbejdet kød og dressinger.

Dyk ned i vores ingredienser velegnet til kød og savory. Procudan er eksperter i optimering og sammensætning af ingredienser, og i samarbejde med vores kunder finder vi frem til den kombination, der skaber et fuldendt produkt efter forbrugerens smag.

Procudans fødevareingredienser er på højeste niveau for fødevaresikkerhed (GFSI).

Videre med vegetabilske ingredienser

Flere og flere forbrugere vælger aktivt en livsstil, hvor kød vælges fra til fordel for en plantebaseret kost.

Smag, næringsindhold og tekstur er i fokus, når f.eks. animalske ingredienser erstattes af vegetabilske. Der er muligheder i at møde forbrugerens nye behov med enestående smagsoplevelser.

Emballage hele vejen rundt

Krav til barrierer og holdbarhed er altid i fokus ved valg af emballage. Fra kuldepåvirkning til beskyttelse mod ilt og lys har slutproduktets emballage til opgave at sikre den bedste forbrugeroplevelse. Og skal emballagen kunne genlukkes eller tages med ’to-go’ stiller det yderligere krav til løsningen.

Valg af grønnere emballageråmaterialer såsom biobaseret plast eller komposterbar plast møder også forbrugernes krav – måske i kombination med ingredienser, der har rødder i planetuniverset?

Gennemtænkt emballage spiller også ind i produktionen, da sække i rette størrelser effektiviserer produktionsprocesser og lagerhåndtering. Det gælder både storsække og mindre volumener i både plast og papir.

Gå på opdagelse i vores udvalg af emballager til kød og savory. I fællesskab med vores kunder finder vi frem til den emballagevariant, der understøtter slutproduktet og lever op til forbrugernes krav.

Procudan har styr på lovgivningen om fødevarekontaktmaterialer.

En løsning der sparer tid, penge og plads 

Med Single Point Sourcing kan fødevareproducenter samle alle indkøb af ingredienser og emballager til fødevarer ét sted.

Det reducerer antallet af leverandører og letter presset på kundens skrivebord, hvilket frigør ressourcer til f.eks. nytænkning og produktudvikling.