Bælgfrugter

Bælgfrugternes vegetabilske skatkammer

Bælgfrugter tilhører ærteblomstfamilien. De findes som bønner, linser og ærter og består af spiselige frø, som udvikles inde i bælgen. Bælgen dannes fra et frugtblad, men med tiden åbner bælgen sig op for at slippe frøene, hvilket åbner for et smagfuldt, næringsrigt og vegetabilsk skatkammer.

I fællesskab med fødevareproducenter indfrier vi bælgfrugternes potentiale til at skabe velsmagende løsninger til et kræsent marked af forbrugere, der hverken går på kompromis med sundhed eller smagsoplevelse.   

Veganer- og allergivenlige alternativer

De næringsrige egenskaber gør bælgfrugterne til populære alternativer til animalske proteiner og kornbaserede stivelser, idet de giver veganske produkter den rette konsistens og optimale næringsegenskaber. Desuden er bælgfrugter glutenfrie og bidrager dermed til at gøre livet lettere for forbrugere med allergi.

Bælgfrugter er den perfekte erstatning for kød, fisk, bageri- og mejeriprodukter og er derfor en vigtig ingrediens i vegetariske og veganske køkkener. Det høje indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler bidrager med alt det essentielle til en sund og varieret kost. Samtidig er det lave fedtindhold en afgørende faktor på et marked for bevidste og sundhedsorienterede forbrugere. 

Vi har indsigt i både tendenserne og fordelene, og i samarbejde med fødevareproducenterne skaber vi de bedste, sundeste og mest velsmagende alternativer til traditionelle fødevarer.

En farve og en form til enhver smag

Bønner, linser og ærter er som sendt fra himlen til fødevareproducenter. Med bælgfrugternes mange forskellige arter af bønner, linser og ærter åbnes mange smags- og ernæringsmæssige muligheder for den miljøbevidste forbruger, der prioriterer en sund og varieret kost.

Procudan har et stort udvalg af de veganske bælgfrugter i oprindelig form, som mel eller som koncentreret protein i pulverform til både konventionel og økologisk anvendelse. Valgmulighederne er lige så mange, som potentialet er stort.

Bæredygtighed er en kerneværdi

Bælgfrugter er en klimavenlig fødekilde, som produceres med væsentlig lavere CO2-udledning end kød og andre animalske fødevarer. Bælgfrugterne kræver minimal eller ingen sprøjtning, og forarbejdningsprocessen er derfor skånsom for miljøet.

Derudover bidrager bælgfrugterne til at forbedre jordens frugtbarhed og reducerer behovet for energiintensiv gødning, fordi de fra naturens side arbejder med bakterier, der omdanner atmosfærisk nitrogen til nyttig ammoniak eller nitrat.

Procudan har styr på detaljerne og alle fordelene, så vi i fællesskab med vores kunder tager ansvar for at passe på klimaet og miljøet.

 

Lad os finde en fælles løsning

Relevante produkter