Procudan samarbejder med ADM Europe inden for dextrose, monohydrat (druesukker), som sælges under handelsnavnene

  • ADM® Crystalline Dextrose 200.
  • ADM® Crystalline Dextrose 300 (større kornstørrelse).

Produkterne er baseret på majs.

  • Dextrose er en fuldstændig nedbrudt (hydrolyseret) stivelse, der i nedbrudt form består af ren krystalliseret D-glucose.
  • Dextrose er et rent monosaccharid, der let fermenteres af de fleste gærtyper.
  • Dextrose har en molekylevægt, der er lavere end f.eks. saccharose, hvilket giver en lavere aW-værdi grundet det højere osmotiske tryk og dermed en øget beskyttelse mod bakteriologisk vækst.
  • Dextrose har en relativ sødeevne på ca. 70% i forhold til saccharose, samt en svag “cooling” effekt i munden.
  • Dextrose øger frysepunktssænkningen i forhold til saccharose, hvilket gør dextrose velegnet i f.eks. iscreme (giver en bedre krystalstruktur, som medfører en forbedret mundfornemmelse).

Dextrose anvendes bredt i mange forskellige typer levnedsmidler som fyldstof, bærestof, kulhydratkilde, sødemiddel mv.