Lakridspulver

Til produktion af lakridspulver anvendes kun roden af lakridsplanten. Planten skal være minimum 4 år, før den har opnået den rigtige lakridssmag og planten høstes fra oktober til marts.

Lakridspulver indeholder primært glycyrrhizin, sukker, stivelse, hydrokolloider samt uorganiske salte. På grund af det naturlige indhold af sukker, stivelse og hydrokolloider har lakridspulver en tendens til at være hygroskopisk.

Procudan tilbyder lakridspulver af høj kvalitet med forskellig smag og med variende indhold af glycyrrhizin. Produktet fås som standard i pulver, men kan også leveres i blokke og som pasta. Man opnår en stærkere smag i blokkene i forhold til spraytørret pulver.

Lakridspulver kan medvirke til at dæmpe en bitter eller kemisk eftersmag. Endvidere fremhæver lakridspulver den sødlige smag i færdigproduktet. Det forbedrer stabiliteten.

Lakridspulver fås også som økologiske produkter ved forespørgsel.