Hamp er en af verdens først dyrkede planter og blev dyrket allerede for 12.000 år siden. Mennesker har brugt hamp siden stenalderen, muligvis længere tilbage, både som føde og til stof til tøj.  Hamp vokser overalt på planeten.  Det er en utrolig bæredygtig plante, fordi den gror nemt alle vegne, nærer jorden og  tiltrækker ingen former for plantesygdomme (=ingen kemikalier og spøjtegifte). Desuden er hamp eminent til at absorbere mineraler fra jorden, hvilket kommer os til gode, når vi spiser den. Hampefrø  er ofte naturligt økologiske, da planten normalt set ikke har brug for nogen som helst form for gødning eller lignende.

Hampefrøene er nøddeagtige og velsmagende. Drys dem på salater, supper og dip eller i chokolade, brug hampefrø i næsten hvilken som helst ret. Frøene er desuden idéele til bagværk, müesli og energibarer.

Hampefrø er botanisk set en nød og en af naturens perfekte fødevarer – et superfood  et af de mest nærende frø i verden. Hampefrø indeholder 2% kulhydrater, 73% fedt og 25% protein, og har samtidig et højt indhold af jern, magnesium og zink. Hampefrø indeholder alle de ti essentielle aminosyrer, samt omega 3 og omega 6 fedtsyrer.