Chiafrø "runners food" er karakteriseret ved et naturligt højt protein-, kostfiber- og fedtindhold
Chia er en en-årig urt, tilhørende læbeblomstfamilien (Lamiaceae). Frø fra Chia er karakteriseret ved et naturligt højt protein-, kostfiber- og fedtindhold (30-35%), hvoraf n-3 fedtsyren alphalinolensyre (ALA, C18:3, n-3) udgør ca. 60%.

Chiafrø omtales i medierne for sin sammensætning af næringsstoffer og specielt det naturlige indhold af omega-3, proteiner og kostfibre. Omtalen vil gøre Chiafrø til en af de fødevarer, der i de kommende år vil præge forbrugerens indkøbsmønster.

Lovgivning
Chiafrø er godkendt iht. Novel Food forordning (258/97/EF) som en ny levnedsmiddelingrediens til anvendelse i brød. De er endvidere godkendt til mejeriindustrien. Brødprodukter må have et indhold af chiafrø på max. 5%. De 5% beregnes på basis af det færdigbagte brød.

Chiafrø´s ernæringsmæssige sammensætning

(pr. 100g)
Kostfibre 32g
Fedt 21g
– heraf:
     Omega 3 fedtsyre 13g
     Omega 6 fedtsyre 3,4g
     Omega 9 fedtsyre 1,1g
Protein 19g
Kulhydrat 17g