Bakteriekulturer og media

 

Procudan kan i samarbejde med CSK Food Enrichment  tilbyde en lang række bakteriekulturer til mejeriprodukter, såsom:

  • Ost (hårde, semi-hårde, bløde og friskoste)
  • Fermenterede produkter (yoghurt, syrnede mælkeprodukter m.v.)
  • Smør

Vi kan endvidere tilbyde:

  • Mesofile kulturer
  • Blanding af mesofile og termofile kulturer
  • Termofile kulturer
  • Nisinproducerende bakteriekulturer (Dairysafe™)

Nisinproducerende bakteriekulturer (Dairysafe™) kan anvendes i ost, som alternativ til kalium-, natriumnitrat eller lysozyme. Nisin er et antimikrobielt peptid med konserverende egenskaber, som er særligt effektiv overfor grampositive bakterier og sporer.

Bakteriekulturer findes som:

  • “Starter” kultur
  • DVI kulturer ( direkte tilsætning)
  • “Media” til dykning af bakteriekulturer

“Media” en en speciel pulverblanding, som indeholder alle de nødvendige næringstoffer til optimal dyrkning af starterkultur.