Ingredienser

Et bredt udvalg af ingredienser til jeres produktion

Alle ingredienser har en bestemt virkning i slutproduktets kvalitet, smag og / eller tekstur. Ingredienser anvendes både i fødevarer, drikkevarer, pet food, food supplements, pharma samt tekniske produkter, og anvendelsen af hver ingrediens er lige så forskellig, som slutproduktet kan variere.  

Vores udvalg af ingredienser dækker forskellige oprindelser, både i forhold til geografi samt konventionel eller økologisk produktion. Der indgår ingredienser, som primært anvendes som fyldstoffer, mens andre ingredienser har værdiskabende og funktionelle egenskaber, der er bærende for en recept. Nogle ingredienser er høstafhængige, mens andre udvindes eller fremstilles hele året.

Sortimentet justeres løbende, så kontakt os, hvis I ikke finder den ingrediens, I søger. Se det komplette udvalg herunder, eller brug menuen til at vælge en bestemt variant.  

Vi er klar med hjælp og rådgivning

Har du spørgsmål til produkterne, eller er du interesseret i, om vi kan hjælpe jer videre. Så brug telefonnummeret herunder eller send en e-mail til vores salgsafdeling via formularen herunder.

 

Jeg vil gerne kontaktes pr. e-mail efterfølgende

 +45 75 50 80 00

Ingredienser: Tryghed fra start til slut

Vi stræber efter at give jer en god oplevelse fra den første kontakt til køb af ingredienser. For os er det vigtigt, at I kender købsprocessen, så I ved, hvad I går ind til, og derfor har vi visualiseret den for jer.

Mange forskellige ingrediens varianter

Gå i dybden med hver type ved at følge ikonerne.

 

Cerealier

 

Fibre

 

Frø & Kerner

 

Kakao

 

Kulturer

 

Mælkepulver

 

Nødder

 

Proteiner

 

Salt

 

Smagsstoffer (flavours)

 

Stabilisatorer

 

Stivelser

 

Sødemidler

 

Tilsætnings-
stoffer

 

Tomme kapsler

 

Tørret frugt

Ingredienser: Både konventionel og økologi

Forskellen mellem økologiske og konventionelle ingredienser ligger primært i dyrknings- og forarbejdningsmetoderne. Det handler for eksempel om brugen af syntetiske stoffer og metoder i det traditionelle landbrug, mens økologiske ingredienser fremstilles naturligt uden anvendelse af pesticider, kunstgødning, m.v.. Retningslinjerne for dyrevelfærd og miljøpåvirkning er også forskellige mellem de to fremstillingsmetoder.

Ikke alle ingredienser har en økologisk variant, da det kan være vanskeligt at producere økologisk på grund af eksempelvis et højt skadedyrspres, klimatiske forhold, eller manglende tilgængelighed af økologiske materialer, som skal anvendes i fremstillingen. Findes der ingen økologiske ingredienser, kan Fødevarestyrelsen i visse tilfælde give dispensation til at bruge konventionelle ingredienser i økologiske slutprodukter.

Nogle ingredienser er mere unikke

Der er stor forskel på oprindelse, fremstilling og ikke mindst, hvilken funktion ingredienser har i den endelige recept.

Value-ingredienser

Ingredienser, som tilfører væsentlig værdi til et slutprodukt, kaldes for value-ingredienser. Sådanne ingredienser differentierer slutproduktet ved at tilføre en unik kvalitet, anprisningsmulighed eller funktionalitet. Bag value-ingredienser ligger ofte intens udvikling og innovation, som sikrer, at slutproduktets anvendelighed forbedres eller gøres mere attraktiv. Vores partnere udvikler løbende sortimentet for at sikre fremtidens value-ingredienser.

Value-ingredienser findes blandt andet inden for stabilisatorer, stivelser, kulturer, fibre, proteiner og smagsstoffer (flavours).

Commodities

Ingredienser, som er til at udskifte med produkter af samme type, kaldes også for commodities eller standard-ingredienser. Disse ingredienser fungerer ofte som bærestof eller byggesten for mere komplekse ingredienser i en recept og er ofte styret af udbud og efterspørgsel.

Commodities tilfører generelt ikke særskilt værdi til slutproduktet.

Vores forskellige ingredienstyper indeholder flere produkter, men commodities findes blandt andet i salt, mælkepulver, tørret frugt og frø & kerner.

Fem gode råd til receptoptimering

 

Funktionelle ingredienser

Som navnet fortæller, tilfører funktionelle ingredienser slutproduktet en bestemt funktion. Ofte er det forbedret stabilitet, holdbarhed, viskositet / konsistens eller sundhedsmæssige fordele. Det vil sige, at ud over de grundliggende komponenter såsom smag, tekstur eller ernæring, tilfører funktionelle ingredienser også noget ekstra.

Funktionelle ingredienser findes i mange slutprodukter, fra fødevarer og drikkevarer til pharmaceutiske slutprodukter og dyremad. Forbrugernes stigende interesse for sundhed og velvære skaber øget efterspørgsel, og flere slutprodukter beriges blandt andet med proteiner, fibre, vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Men funktionelle ingredienser bruges også til at lette fremstillingen eller opbevaringen. Blandt andet kan man ved at udskifte en mælkepulvervariant til en funktionel mælkepulver sikre, at isen smelter langsommere. Æg kan helt eller delvist erstattes i visse bagerecepter, og det er muligt at forbedre både viskositet, tekstur og sikre temperaturstabilitet ved hjælp af funktionelle ingredienser. Fibre og proteiner kan også tilføjes til bagværk, morgenmadsprodukter, og snackbars for at øge mæthedsfølelse og de sundhedsmæssige fordele.

 

Anprisning og mærkning

Alle mærkninger har til formål at oplyse forbrugeren om, hvad slutproduktet indeholder. For at opnå retten til at mærke slutproduktet, skal bestemte krav og retningslinjer overholdes, hvilket også gælder for de anvendte ingredienser. Vi rådgiver altid om både receptsammensætning og de ingredienser, som indgår heri.

Plantebaserede ingredienser

Flere forbrugere vælger en plantebaseret kost, hvor de helt eller delvist erstatter animalske produkter. I stedet vælges fibre, proteiner og flerumættede fedtsyrer til, hvilket gør vegetabilske ingredienser et oplagt alternativ til animalske ingredienser.

 

Fra naturen kommer et væld af ingredienser med rødder i planteuniverset, som alle bidrager med god smag, flot udseende eller masser af fibre.

 

Vi er klar med hjælp og rådgivning

Ring til vores salgsafdeling eller udfyld formularen, så kontakter vi dig.

Martin Jakobsen

Salg- og Marketingdirektør

Tlf. +45 3164 1273

Afmeld til enhver tid igen nederst i e-mails eller ved at sende en e-mail til pro@procudan.com